Theaterbezoekers kunnen ‘arm’ of ‘rijk’ gaan eten.
ENSCHEDE – Bij een avondje uit naar het theater hoort ook een gezellig diner. Zes restaurants in Enschede haken daarom in op de musical DOOR HET STOF, die van 11 juni tot en met 13 juli te zien is in het Wilminktheater en het Muziekcentrum in Enschede.
DOOR HET STOF is een grote productie in het kader van het 700-jarig bestaan van de stad Enschede. Het verhaal speelt zich ongeveer honderd jaar geleden af, toen de textielindustrie allesbepalend was voor het economische en sociale leven in de grootste stad van Twente.
Destijds bestond er een groot contrast tussen het eten en drinken van ‘arm’ en ‘rijk’. Tegenover wijn, wild en kaviaar bij de textielbaronnen stonden bier, brood en water bij de fabrieksarbeiders. Waar welgestelden hun sociëteiten, hotels en restaurants bezochten, waren hun werknemers aangewezen op de kroeg.
Bekend zijn de verhalen over textielarbeiders die na een zware werkweek met hun ontvangen weekloon naar het café gingen om daar bij de kastelein hun geld te verbrassen aan bier en foezel. Alcohol was zowel een vriend als een vijand in de lagere welstandsklassen.
Wie een bezoek aan de theatervoorstelling wil combineren met een gezellig hapje eten, kan terecht bij zes restaurants in de binnenstad van Enschede die een speciaal DOOR HET STOF-menu aanbieden. Alle deelnemende restaurants liggen op (korte) loopafstand van het theater.
Geheel in de geest van de voorstelling kunnen gasten kiezen tussen een ‘arme’ of ‘rijke’ maaltijd. Bij drie horecazaken betalen bezoekers €24,50 p.p., bij drie andere gelegenheden is dat €39,50 p.p. Bij alle deelnemende restaurants gaat het om een tweegangendiner met koffie of thee na afloop. Het diner staat los van het theaterticket en kan uitsluitend bij de deelnemende restaurants worden gereserveerd en betaald.
De restaurants die de goedkoopste, oftewel ‘arme’, maaltijd aanbieden zijn Sam Sam (hoofdgerecht: smashburger of Gado Gado), Big Belly’s (hoofdgerecht: Irish Stew) en Hollands Eetcafé De Ouwe Compagnie (hoofdgerecht: heekfilet, Bollywoodspecial of kipschnitzel). Een voorgerecht en koffie/thee zijn bij de prijs inbegrepen.
Wie kiest voor een uitgebreider ‘rijk’ menu, gaat naar Bardot Enschede (hoofdgerecht: konijnenbout of zalmfilet), Le Soleil (hoofdgerecht: ossenhaas) of The Grant (hoofdgerecht: kalfsentrecôte of tonijn). Ook bij deze restaurants zijn een voorgerecht en koffie/thee inbegrepen.
Meer informatie: www.doorhetstof.nl/arrangementen