fbpx
  • Musea

   Twente heeft véél meer musea dan u denkt. Ervaar het rijke textielverleden, het boerenleven, techniek of natuur. Bewonder kunst-van-alle-tijden. En leef je uit in bijzondere workshops. Een aanrader voor jong en oud.

  • Barbie 65 Years, Always a Doll Moment

   Barbie 65 Years, Always a Doll Moment

   Ooit meer dan 1200 Barbiepoppen bij elkaar gezien? Het Stedelijk Museum Almelo viert Barbies vijfenzestigste verjaardag met de grootste Barbie-expositie ooit in Nederland. De expositie laat zien hoe Barbie is geëvolueerd van dom blondje tot geëmancipeerde, werkende vrouw.

   Zout. Verhalen van het witte goud uit Rheine

   Zout. Verhalen van het witte goud uit Rheine

   In het grafisch kabinet van het Falkenhof Museum Rheine nodigen documenten en voorwerpen uit zes eeuwen de bezoekers uit om de mensen te leren kennen die zout produceerden en van de zouthandel profiteerden

   Grote Straat krijgt publiekstrekker met Stedelijk Museum Almelo

   Grote Straat krijgt publiekstrekker met Stedelijk Museum Almelo

   Het Stedelijk Museum Almelo krijgt een ruimer en representatief onderdak: het Hofkeshuis uit 1775 aan de Grotestraat Noord. Dinsdag 30 mei heeft de gemeenteraad van Almelo ingestemd met het voorstel van wethouder Jan Martin van Rees om dit monumentale pand in classicistische stijl aan te kopen en te verhuren aan het museum.

   Thematentoonstelling “Met vallen en opstaan”

   Thematentoonstelling “Met vallen en opstaan”

   Vorden-Kranenburg- Het jaar 2023 wordt voor het Heiligenbeeldenmuseum een heel bijzonder jaar, omdat dan het 25-jarig bestaan wordt gevierd. Op zaterdag 1 april opent het Heiligenbeeldenmuseum in Kranenburg haar deuren met een tentoonstelling die als thema heeft meegekregen: Met vallen en opstaan.

  • Theater

   Twente telt tal van podia, van intiem tot large, van overdekt tot open air. Trots zijn we op artiesten uit de streek die met muziek, cabaret, musical, toneel en revue op de planken staan. En net zo blij met optredens van (inter)nationale toppers. Komt dat zien!

  • Het Mystiek Theater.. waar theater een feestje is!

   Het Mystiek Theater.. waar theater een feestje is!

   Een waanzinnige avond vol entertainment zoals zang, dans en theater…. het is er allemaal! Je gaat van de Moulin Rouge naar de zinderende jungle van Afrika, en ontdekt welke dansstijlen hierbij horen. En plots kom je terecht op een Amerikaanse highschool, waar een spetterend showballet van Grease plaatsvindt.

   Christianne Stotijn zingt Strauss’ liederen met orkest

   Christianne Stotijn zingt Strauss’ liederen met orkest

   Een gouden combinatie: begenadigd liedvertolkster Christianne Stotijn brengt samen met Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, liederen van Richard Strauss. Bij Phion zingt Stotijn voor het eerst met orkest in Strauss’ eigen arrangementen. Dirigent Kahchun Wong leidt het orkest bij Strauss’ meesterwerk Also sprach Zarathustra, een intense afsluiting van dit concert.

   Mathieu van Bellen soleert in Brahms’ Vioolconcert

   Mathieu van Bellen soleert in Brahms’ Vioolconcert

   Met een programma vol romantiek en diepe emoties opent Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, het nieuwe concertseizoen. Gastdirigent Michal Nesterowicz leidt het orkest in de Vierde Symfonie van Tsjaikovski langs de belangrijkste thema’s uit het leven van de componist.

  • Kunst

   Kunst is een breed begrip. Eeuwenoud of modern, realistisch of abstract. Twente maakt het zichtbaar in musea, galerieën, (beelden)tuinen, in stad of dorp. Op Twentse bodem spelen zich kleurrijke kunstevents af. Laat u verrassen!

  • Hubert van Mastrigt ‘Vervormde dromen en herinneringen’

   Hubert van Mastrigt ‘Vervormde dromen en herinneringen’

   Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor een tentoonstelling met het werk van Hubert van Mastrigt. De tentoonstelling is te zien van 15 februari t/m 22 maart 2024. De officiële opening is op zondag 18 februari om 16.00 uur. U bent van harte welkom.

   Expositie Karel Leusink in de Oude Kerk te Borne

   Expositie Karel Leusink in de Oude Kerk te Borne

   Afbeeldingen van Karel zijn een weergave van zijn werkelijkheid, waarin hij streeft naar een herkenning voor iedereen. Voor hem is kunst een manier van communiceren en een reactie op te roepen; dat kan zijn van verwondering, maar ook één van “dit-(h-)erken-ik-niet”.

   Housewarming

   Housewarming

   Tijdens de Biënnale Gelderland in 2019 zag ik ‘Ethernal Sunset’ van Thijs Linssen voor het eerst. Nabij de Eusebiuskerk. Een zes meter brede projectie van een zonsondergang boven zee. Het beeld fascineerde me omdat het er enerzijds realistisch uitzag en toch iets kunstmatigs leek te hebben.

  • Cultuur

   Twente koestert zijn cultureel erfgoed. Het paasvuur, oogstfeest, boer’nbrufte, oude ambachten, we houden het levend. En onder elkaar spreken we graag dialect. Dat hoort bij onze identiteit. Die we overigens wél in een eigentijds jasje durven steken.

  • The zone of interest in Filmhuis Oldenzaal

   The zone of interest in Filmhuis Oldenzaal

   Op dinsdag 27 februari vertoont Filmhuis Oldenzaal de film ‘The zone of interest’. De film zoomt in op het dagelijks leven van Rudolf Höss, de kampcommandant van Auschwitz, diens echtgenote Hedwig en hun kinderschare.

   “Neem me mee” in Filmhuis Oldenzaal

   “Neem me mee” in Filmhuis Oldenzaal

   Op dinsdag 20 februari vertoont Filmhuis Oldenzaal de film ‘Neem me mee’. Ga mee op een groepsreis voor senioren vol herkenbare en humoristische situaties.

   “Jippie No More” in Filmhuis Oldenzaal

   “Jippie No More” in Filmhuis Oldenzaal

   Een leuk uitje in de voorjaarsvakantie! ‘Jippie No More!’ was geselecteerd als openingsfilm van Cinekid 2023, en won er de de Publieksprijs voor Beste Nederlandse Kinderfilm én de Jeugdjury Award.

   Nieuwe korte cursussen bij Kaliber Kunstenschool: een wereld van creativiteit

   Nieuwe korte cursussen bij Kaliber Kunstenschool: een wereld van creativiteit

   De start van het nieuwe jaar brengt niet alleen frisse energie, maar ook een uitgebreid aanbod aan korte cursussen bij Kaliber Kunstenschool. Of je nu een peuter hebt die wil bewegen op muziek, een nieuwsgierig kind met een passie voor gitaar, of zelf je creatieve vaardigheden wilt aanscherpen: Kaliber heeft voor elk wat wils.

Markelo, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Bentelo en Delden vormen samen Hof van Twente. Kernen met elk een eigen karakter en boordevol verschillende soorten kunst en cultuur. Daar zijn we trots op!

Open Monumentendag
In het weekend van 10 en 11 september 2022 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Ook in Hof van Twente doen we mee! Het thema van dit jaar is: “Duurzaamheid”. Waarbij gastvrijheid en openheid in het middelpunt staan.

Cultureel Straatfestival Delden
Zondag 18 september 2022 is de 25e editie van het Cultureel Straatfestival Delden, een lustrum in hartje Delden! Een mix van alle kunstvormen op verschillende pleinen in het centrum van Delden en in de Oude Blasiuskerk, dat is het straatfestival. De traditionele kunst- en boekenmarkt is een must en ook de nieuwe platenbeurs is een groot succes. Verschillende straatartiesten doen er alles aan om bezoekers uit Delden en omstreken een bijzonder leuke middag te bezorgen.

Klassieke muziek
Bezoek dit najaar één van de verschillende klassieke concerten. Bijvoorbeeld de Beethoven Recital in de Oude Blasiuskerk in Delden op 24 september. Of Mozart door pianist en fortepianist Keiko Shichijo. Deze bijzondere stem in zowel de Klassieke en nieuwe muziekwerelden speelt op 15 oktober in PKN Johannes Kerk in Diepenheim. Wibi Soerjadi, woonachtig in Diepenheim, viert dit jaar zijn muzikale carrière in de Reggehof in Goor met zijn jubileumconcert 40 Years a Pianist. Op 19 november brengen Willem Kersing (piano) en Annelies Lamm (mezzosopraan) in de Oude Blasius in Delden Song of Songs met verschillende Engelse en Amerikaanse liederen ten gehore.

Midwinterhoorn- en ossenhoornblazen
Al voor de komst van het christendom werd er op de ossenhoorn en midwinterhoorn geblazen om boze geesten te verjagen en het licht terug te laten keren. Volgens traditie mag er alleen geblazen worden in de adventsperiode, dit jaar vanaf zondag 28 november.

 

Evenementen uitgelicht

4 sep Goors Montmartre

10 sep Castle Fair Weldam

t/m 2 okt Zandsculpturen Warmelo

t/m 2 okt Twentse Lusthoven bij Museum No Hero

17 t/m 20 okt Hof van Twente Herfstfiets4daagse Goor

22 okt Dorsen zoals vroeger bij de Wendezoele

T/m 23 oktober Sketchy Fables van Alle Jong. Tentoonstelling in het Drawing Centre Diepenheim.

29 okt Slachtvisite bij de Wendezoele

11 december Kastelenwandeling Diepenheim.

17 december Twentse Scrooge door Helligen Henrik.

t/m 31 dec Ecologisch is toch heel logisch. Museum Eungs Schöppe, Markelo

Kijk voor actuele informatie en meer evenementen, waaronder de theatervoorstellingen en filmagenda, op visithofvantwente.nl/agenda

X