fbpx
  • Musea

   Twente heeft véél meer musea dan u denkt. Ervaar het rijke textielverleden, het boerenleven, techniek of natuur. Bewonder kunst-van-alle-tijden. En leef je uit in bijzondere workshops. Een aanrader voor jong en oud.

  • Carlijn Kingma. Het waterwerk van ons geld

   Carlijn Kingma. Het waterwerk van ons geld

   Hoe zit ons geldstelsel in elkaar? Wie hebben er invloed op? En werkt ons financieel systeem wel voor iedereen? Deze vragen staan centraal in het nieuwste project van kunstenaar en cartograaf Carlijn Kingma.

   Oog in Oog met de Wereld

   Oog in Oog met de Wereld

   Oog in Oog met de Wereld is een confronterende tentoonstelling. Eigenlijk staan we als toeschouwer net zo te kijk als de getoonde portretten. We zien uiteindelijk onszelf, als onderdeel van een onvolmaakte mensheid.

   De wondere wereld van ei tot vlinder

   De wondere wereld van ei tot vlinder

   Geef je ogen de kost en ontdek alle stappen van het proces van ei tot vlinder. Er zijn vele verschillende inheemse en tropische soorten te zien, met diverse vormen en kleuren, die het allemaal waard zijn om ontdekt te worden! De aanwezige rupsologen kunnen je hierover nog meer laten zien en vertellen.

  • Theater

   Twente telt tal van podia, van intiem tot large, van overdekt tot open air. Trots zijn we op artiesten uit de streek die met muziek, cabaret, musical, toneel en revue op de planken staan. En net zo blij met optredens van (inter)nationale toppers. Komt dat zien!

  • Het nieuwe seizoen van Theater Hof 88!

   Het nieuwe seizoen van Theater Hof 88!

   Het nieuwe theaterseizoen 2022-2023 is van start gegaan! Net als alle andere theaterseizoenen heeft Theater Hof 88 weer een prachtig aanbod met zowel grote namen als opkomend talent.

   Christianne Stotijn zingt Strauss’ liederen met orkest

   Christianne Stotijn zingt Strauss’ liederen met orkest

   Een gouden combinatie: begenadigd liedvertolkster Christianne Stotijn brengt samen met Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, liederen van Richard Strauss. Bij Phion zingt Stotijn voor het eerst met orkest in Strauss’ eigen arrangementen. Dirigent Kahchun Wong leidt het orkest bij Strauss’ meesterwerk Also sprach Zarathustra, een intense afsluiting van dit concert.

  • Kunst

   Kunst is een breed begrip. Eeuwenoud of modern, realistisch of abstract. Twente maakt het zichtbaar in musea, galerieën, (beelden)tuinen, in stad of dorp. Op Twentse bodem spelen zich kleurrijke kunstevents af. Laat u verrassen!

  • Tentoonstelling ‘De Natuur’ door Ruimte voor Kunst

   Tentoonstelling ‘De Natuur’ door Ruimte voor Kunst

   Metin Yirtici, Michael Stockfish, Nicole Schyns en Renske Schilt scheppen Ruimte voor Kunst en De Natuur. Een ruimte waar ze laten zien hoe de natuur hen inspireert. Ze tonen een diversiteit aan foto’s, tekeningen en schilderijen in een omgeving die het publiek uitnodigt te kijken, te beleven en om zelf kunst te maken met materialen uit de natuur.

   Glasrijk Tubbergen

   Glasrijk Tubbergen

   Glaskunstenaars uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd om te exposeren op
   verschillende locaties in het fraaie Twentse Tubbergen. Met het thema ‘cross-over’
   gaat Glasrijk op avontuur.

   Open ateliers O-art Oldenzaal

   Open ateliers O-art Oldenzaal

   In samenwerking met Kunst in de etalage
   Tentoonstelling en ateliers te bezoeken van 12.00 tm 18.00 met muzikale omlijsting en een drankje

  • Cultuur

   Twente koestert zijn cultureel erfgoed. Het paasvuur, oogstfeest, boer’nbrufte, oude ambachten, we houden het levend. En onder elkaar spreken we graag dialect. Dat hoort bij onze identiteit. Die we overigens wél in een eigentijds jasje durven steken.

  • ‘Tukkerspotten’ ontbloot de ziel van het Twentse volk

   ‘Tukkerspotten’ ontbloot de ziel van het Twentse volk

   Dé Tukker, die bestaat niet. Maar dat we er in Twente een eigen levensstijl op na houden staat buiten kijf. Martin ter Denge (oet Riessen) schreef er een boek over: Tukkerspotten. De Twentse volksaard – van A(ccent) tot Z(wijgen) – weerspiegeld in 60 korte verhalen.

   Geen droom is te gek!

   Geen droom is te gek!

   Heb je altijd al gedroomd over een spetterende zangcarrière? Of wil je jouw peuter de eerste danspasjes zien maken? Bij de open huizen van Kaliber Kunstenschool ontdek je eindeloze mogelijkheden om jouw creatieve droom werkelijkheid te maken!

   PLECHELMUS KRONIEK

   PLECHELMUS KRONIEK

   Als lezer word je vertellend meegenomen door de geschiedenis van de oudste kerk van Twente. Omdat afbeeldingen vaak meer vertellen dan woorden, zijn ze rijkelijk aan deze prachtige kroniek toegevoegd.

   Corbino komt met zijn eigen universum naar Theater Hof 88!

   Corbino komt met zijn eigen universum naar Theater Hof 88!

   Corbino is het pseudoniem van Maarten Corbijn. Hij is onder meer bekend om zijn portretfotografie van onder andere Dolly Parton, Herman Brood & koningin Máxima. Woensdag 7 september 2022 komt hij met zijn boeiende lezing genaamd ‘Het geheim van een goed humeur’ waarin hij je mee brengt in zijn eigen universum.

Markelo, Diepenheim, Goor, Hengevelde, Bentelo en Delden vormen samen Hof van Twente. Kernen met elk een eigen karakter en boordevol verschillende soorten kunst en cultuur. Daar zijn we trots op!

Open Monumentendag
In het weekend van 10 en 11 september 2022 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Ook in Hof van Twente doen we mee! Het thema van dit jaar is: “Duurzaamheid”. Waarbij gastvrijheid en openheid in het middelpunt staan.

Cultureel Straatfestival Delden
Zondag 18 september 2022 is de 25e editie van het Cultureel Straatfestival Delden, een lustrum in hartje Delden! Een mix van alle kunstvormen op verschillende pleinen in het centrum van Delden en in de Oude Blasiuskerk, dat is het straatfestival. De traditionele kunst- en boekenmarkt is een must en ook de nieuwe platenbeurs is een groot succes. Verschillende straatartiesten doen er alles aan om bezoekers uit Delden en omstreken een bijzonder leuke middag te bezorgen.

Klassieke muziek
Bezoek dit najaar één van de verschillende klassieke concerten. Bijvoorbeeld de Beethoven Recital in de Oude Blasiuskerk in Delden op 24 september. Of Mozart door pianist en fortepianist Keiko Shichijo. Deze bijzondere stem in zowel de Klassieke en nieuwe muziekwerelden speelt op 15 oktober in PKN Johannes Kerk in Diepenheim. Wibi Soerjadi, woonachtig in Diepenheim, viert dit jaar zijn muzikale carrière in de Reggehof in Goor met zijn jubileumconcert 40 Years a Pianist. Op 19 november brengen Willem Kersing (piano) en Annelies Lamm (mezzosopraan) in de Oude Blasius in Delden Song of Songs met verschillende Engelse en Amerikaanse liederen ten gehore.

Midwinterhoorn- en ossenhoornblazen
Al voor de komst van het christendom werd er op de ossenhoorn en midwinterhoorn geblazen om boze geesten te verjagen en het licht terug te laten keren. Volgens traditie mag er alleen geblazen worden in de adventsperiode, dit jaar vanaf zondag 28 november.

 

Evenementen uitgelicht

4 sep Goors Montmartre

10 sep Castle Fair Weldam

t/m 2 okt Zandsculpturen Warmelo

t/m 2 okt Twentse Lusthoven bij Museum No Hero

17 t/m 20 okt Hof van Twente Herfstfiets4daagse Goor

22 okt Dorsen zoals vroeger bij de Wendezoele

T/m 23 oktober Sketchy Fables van Alle Jong. Tentoonstelling in het Drawing Centre Diepenheim.

29 okt Slachtvisite bij de Wendezoele

11 december Kastelenwandeling Diepenheim.

17 december Twentse Scrooge door Helligen Henrik.

t/m 31 dec Ecologisch is toch heel logisch. Museum Eungs Schöppe, Markelo

Kijk voor actuele informatie en meer evenementen, waaronder de theatervoorstellingen en filmagenda, op visithofvantwente.nl/agenda

X