fbpx
  • Musea

   Twente heeft véél meer musea dan u denkt. Ervaar het rijke textielverleden, het boerenleven, techniek of natuur. Bewonder kunst-van-alle-tijden. En leef je uit in bijzondere workshops. Een aanrader voor jong en oud.

  • Radio museum

   Radio museum

   In Hengelo staat een uniek Radiomuseum waar u kunt zien hoe de radiotechniek zich over meer dan 100 jaar heeft ontwikkeld.

   School museum, kom je ook?

   School museum, kom je ook?

   Een bezoek aan het schoolmuseum is een Echt Feest  der Herkenning. Het museum is gevestigd in een tweetal Rijksmonumenten waarin uw schooltijd tot leven komt.

   Vietnam: het gedroomde paradijs.

   Vietnam: het gedroomde paradijs.

   Tussen kolonialisme en onafhankelijkheid; tussen de staat en de internationale kunstmarkt; tussen eigenheid en aanpassing. Daar tussen ergens moeten we het ‘gedroomde paradijs’ van de Vietnamese moderne kunstenaars zoeken.

  • Theater

   Twente telt tal van podia, van intiem tot large, van overdekt tot open air. Trots zijn we op artiesten uit de streek die met muziek, cabaret, musical, toneel en revue op de planken staan. En net zo blij met optredens van (inter)nationale toppers. Komt dat zien!

  • Meervoudig prijswinnend cabaretière Lisa Ostermann komt naar Theater Hof 88

   Meervoudig prijswinnend cabaretière Lisa Ostermann komt naar Theater Hof 88

   Donderdag 18 november komt Lisa Ostermann naar Theater Hof 88 met haar eerste avondvullende cabaretprogramma ‘Met zijn Allen!’. Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Op donderdag 18 november komt hét comedytalent naar Theater Hof 88 om daar opnieuw de bezoekers te verrassen. Aanvang: 20.15 uur 

   Slagwerk voor 55+ bij Kaliber Kunstenschool

   Slagwerk voor 55+ bij Kaliber Kunstenschool

   Heb jij altijd al eens willen drummen, maar is het er nog nooit van gekomen? Dan is nu het moment! Omdat wij er bij Kaliber voor iedereen willen zijn, is er nu een hele leuke actie voor 55-plussers. Doe een cursus slagwerk en leen de eerste drie maanden gratis een drumstel. Je kunt rustig uitproberen of het iets voor je is, want je hoeft niet meteen een jaarcursus af te nemen.

  • Kunst

   Kunst is een breed begrip. Eeuwenoud of modern, realistisch of abstract. Twente maakt het zichtbaar in musea, galerieën, (beelden)tuinen, in stad of dorp. Op Twentse bodem spelen zich kleurrijke kunstevents af. Laat u verrassen!

  • Tentoonstelling BRODERIE D’ART

   Tentoonstelling BRODERIE D’ART

   Goudborduurwerk, pailletten en couture Vanaf 1 december tot 15 maart is in Museum Bussemakerhuis het prachtige Broderie d’Art van Alina Blasquez en de couture van Puck Jansen te bewonderen. Twee nauw verbonden ambachten smelten samen in deze tentoonstelling, waarin de...

   Das Grafikprojekt prINT im Münsterlandfestival

   Das Grafikprojekt prINT im Münsterlandfestival

   Von der Idee bis zur Skizze auf dem Papier, übertragen auf einen Druckstock aus Holz, Metall, Karton, Linoleum oder Stein, im Ätzbad durch angriffslustige Säure verändert, durch vielschichtige Farbaufträge vertieft oder in Kombination mit Collagen erweitert – die Druckgrafik war und ist ein spannendes Feld.

   “Jullie zouden een galerietje moeten beginnen…”

   “Jullie zouden een galerietje moeten beginnen…”

   Beeld & Aambeeld – sedert 1979 – bruist van verrassende, vrolijke en (héél soms) verdrietig verhalen. Waar andere galeries omvielen, biedt Karel Betman nog altijd plek aan professionele kunstenaars die hun nieuwste werk willen exposeren.

   Tentoonstelling Keurslijf, Lijfgoed, Lingerie en Luxe

   Tentoonstelling Keurslijf, Lijfgoed, Lingerie en Luxe

   10 augustus – 15 november 2021 Lingerie bevat meer dan alleen lijfgoed. In de 18e eeuw ging de vrouw steeds meer lagen ondergoed dragen. In deze pikante tentoonstelling maakt de bezoeker kennis met de onderkleding van de modieuze vrouw in de periode 1775 -1915. Lees...

   Oyfo Kunstenschool máákt het leuk

   Oyfo Kunstenschool máákt het leuk

   Wat maakt Oyfo Kunstenschool nou zo leuk? We zitten sinds maart 2021 op een nieuwe toffe plek. En door ons ruime aanbod aan vrijetijdscursussen op het gebied van muziek, dans, theater en beeldende kunst hebben wij voor iedereen wel iets om te doen.

  • Cultuur

   Twente koestert zijn cultureel erfgoed. Het paasvuur, oogstfeest, boer’nbrufte, oude ambachten, we houden het levend. En onder elkaar spreken we graag dialect. Dat hoort bij onze identiteit. Die we overigens wél in een eigentijds jasje durven steken.

  • Spoorfietsen

   Spoorfietsen

   Het tracé gaat langs een variatie van natuur en cultuur. Zo kom je langs het monumentale sluizencomplex en de typische zoutboortorens.

   Erve Kraesgenberg

   Erve Kraesgenberg

   Een van de parel in de schatkamer van Twente, zoals Losser wordt genoemd, is het historische cultuurpark Erve Kraesgenberg.

   Van Parijs tot Purmerend: concert met liedjes van componist Harry Bannink door Reisopera Kinderkoor

   Van Parijs tot Purmerend: concert met liedjes van componist Harry Bannink door Reisopera Kinderkoor

   Op zondag 14 november kunnen liefhebbers van de liedjes van componist Harry Bannink hun hart ophalen in het Muziekcentrum in Enschede. Ons Kinderkoor brengt een concert met bekende en minder bekende liedjes van deze componist/arrangeur/pianist uit Enschede. Van ‘Frekie’ tot ‘De Kat van Ome Willem’. Meezingen mag natuurlijk! Aan het concert werken ook enkele solisten, musici en muziekstudenten uit de regio mee.

   Schouwburg Hengelo – Omdenken / Berthold Gunster

   Schouwburg Hengelo – Omdenken / Berthold Gunster

   In een wervelende mix van pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen deelt Berthold Gunster in zijn one-man-show zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen.

   Schouwburg Hengelo – 50 jaar Introdans: Tutti

   Schouwburg Hengelo – 50 jaar Introdans: Tutti

   Introdans viert zijn 50-jarig bestaan, een gouden feest. Met ‘Tutti’ presenteert het gezelschap twee absolute publieksfavorieten als jubileumcadeau: ‘Cantata’ en ‘In Memoriam’. Met alle dansers in balletten van Sidi Larbi Cherkaoui en Mauro Bigonzetti en de geweldige zangers van Assurd.

Vanaf zondag 5 september 2021 is in Kunsthal Hof 88 in Almelo de expositie ‘Balans’ te bezoeken. Tijdens deze 84ste expositie van Kunsthal Hof 88 kunnen bezoekers genieten van kunstwerken van Mark Swysen, Elma Greven en Danielle Spoelman. Alle drie de kunstenaars gaan in hun werken op zoek naar hun universele waarheid en daarmee de balans in het leven.

De wereld om ons heen veranderd snel en de effecten van ons menselijk bestaan worden steeds vaker zichtbaar in onze leefomgeving. Door het veranderen van onze leefomgeving en de snelle technologische ontwikkelingen die gaande zijn vragen wij ons steeds vaker af wie wij willen zijn in de wereld van morgen. We gaan terug naar onze basis, naar wie we daadwerkelijk zijn en zoeken vanuit daar naar onze eigen universele waarheid. De kunstenaars binnen deze expositie doen dat allen op hun eigen manier met prachtige kunstwerken als resultaat.

Mark Swysen

Mark Swysen laat de bezoeker met zijn werk zelf op zoek gaan naar zijn of haar waarheid in een wereld waar elke mening als waarheid wordt erkend. Binnen zijn werk wordt de bezoeker aangezet om kritisch na te denken over de snelle technologische ontwikkelingen die plaats vinden en op welke wijze deze een stempel drukken op onze wereld en leef-omgeving. Hoe ziet de wereld van morgen eruit en welke rol is hierin voor ons als mens weggelegd?

Elma Greven

Elma Greven werkt vanuit haar verlangen naar complete balans. Ze is geïntrigeerd door de leegte en zoekt naar onveranderlijke en serene alternatieven voor alledaagse omgevingen. Hierin creëert ze objecten die de kaders van sculptuur onderzoeken en uitdagen. Elma’s werken worden niet ingekaderd door muren van een ruimte of grenzen van een terrein, maar ontstaan in een digitale omgeving. Elma Greven is in 2020 afgestudeerd aan de AKI in Enschede en volgt op dit moment de studie Bouwkunde. In haar werk combineert zij zowel de technieken vanuit de kunstwereld als de wiskundige inzichten vanuit de Bouwkunde.

Danielle Spoelman

Een sprankje

energie

hoop

liefde

fantasie

warmte

een sprankje

vuur

het is er nog

nu een beetje

aanblazen

koesteren

opstoken

aanwakkeren

voeden

nu moet ik het nog worden

Het Kunsttorentje

Tijdens deze expositie zal er ook een kunstwerk van Mark Swysen te zien zijn in het Kunsttorentje:

over de oorsprong van leven’.

Adres: Egbert Gorterstraat 5, 7607 GB Almelo

AGENDA:

 • Mark Swyssen, Daniëlle Spoelman, Elma Greven

05-09-2021 tot en met 31-10-2021

 • Herman Krikhaarprijs

07-11-2021 tot en met 14-11-2021

 • De Haanstra’s

21-11-2021 tot en met 16-01-2021

Tijdens de expositie van de familie Haanstra zullen kunstwerken te zien zijn van verschillende leden van de Familie Haanstra. Haanstra sr. was één van de eerste expressionisten in Oost-Nederland. Daarnaast zullen in samenwerking met Filmhuis Almelo meerdere films van Bert Haanstra worden vertoond (Glas, Fanfare en Alleman)

Kunsthal Hof 88

Elisabethhof 6

7607 ZD ALMELO

www.kunsthalhof88.nl

info@kunsthalhof88.nl

X