fbpx
  • Musea

   Twente heeft véél meer musea dan u denkt. Ervaar het rijke textielverleden, het boerenleven, techniek of natuur. Bewonder kunst-van-alle-tijden. En leef je uit in bijzondere workshops. Een aanrader voor jong en oud.

  • Carlijn Kingma. Het waterwerk van ons geld

   Carlijn Kingma. Het waterwerk van ons geld

   Hoe zit ons geldstelsel in elkaar? Wie hebben er invloed op? En werkt ons financieel systeem wel voor iedereen? Deze vragen staan centraal in het nieuwste project van kunstenaar en cartograaf Carlijn Kingma.

   Oog in Oog met de Wereld

   Oog in Oog met de Wereld

   Oog in Oog met de Wereld is een confronterende tentoonstelling. Eigenlijk staan we als toeschouwer net zo te kijk als de getoonde portretten. We zien uiteindelijk onszelf, als onderdeel van een onvolmaakte mensheid.

   De wondere wereld van ei tot vlinder

   De wondere wereld van ei tot vlinder

   Geef je ogen de kost en ontdek alle stappen van het proces van ei tot vlinder. Er zijn vele verschillende inheemse en tropische soorten te zien, met diverse vormen en kleuren, die het allemaal waard zijn om ontdekt te worden! De aanwezige rupsologen kunnen je hierover nog meer laten zien en vertellen.

  • Theater

   Twente telt tal van podia, van intiem tot large, van overdekt tot open air. Trots zijn we op artiesten uit de streek die met muziek, cabaret, musical, toneel en revue op de planken staan. En net zo blij met optredens van (inter)nationale toppers. Komt dat zien!

  • Het nieuwe seizoen van Theater Hof 88!

   Het nieuwe seizoen van Theater Hof 88!

   Het nieuwe theaterseizoen 2022-2023 is van start gegaan! Net als alle andere theaterseizoenen heeft Theater Hof 88 weer een prachtig aanbod met zowel grote namen als opkomend talent.

   Christianne Stotijn zingt Strauss’ liederen met orkest

   Christianne Stotijn zingt Strauss’ liederen met orkest

   Een gouden combinatie: begenadigd liedvertolkster Christianne Stotijn brengt samen met Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, liederen van Richard Strauss. Bij Phion zingt Stotijn voor het eerst met orkest in Strauss’ eigen arrangementen. Dirigent Kahchun Wong leidt het orkest bij Strauss’ meesterwerk Also sprach Zarathustra, een intense afsluiting van dit concert.

  • Kunst

   Kunst is een breed begrip. Eeuwenoud of modern, realistisch of abstract. Twente maakt het zichtbaar in musea, galerieën, (beelden)tuinen, in stad of dorp. Op Twentse bodem spelen zich kleurrijke kunstevents af. Laat u verrassen!

  • Tentoonstelling ‘De Natuur’ door Ruimte voor Kunst

   Tentoonstelling ‘De Natuur’ door Ruimte voor Kunst

   Metin Yirtici, Michael Stockfish, Nicole Schyns en Renske Schilt scheppen Ruimte voor Kunst en De Natuur. Een ruimte waar ze laten zien hoe de natuur hen inspireert. Ze tonen een diversiteit aan foto’s, tekeningen en schilderijen in een omgeving die het publiek uitnodigt te kijken, te beleven en om zelf kunst te maken met materialen uit de natuur.

   Glasrijk Tubbergen

   Glasrijk Tubbergen

   Glaskunstenaars uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd om te exposeren op
   verschillende locaties in het fraaie Twentse Tubbergen. Met het thema ‘cross-over’
   gaat Glasrijk op avontuur.

   Open ateliers O-art Oldenzaal

   Open ateliers O-art Oldenzaal

   In samenwerking met Kunst in de etalage
   Tentoonstelling en ateliers te bezoeken van 12.00 tm 18.00 met muzikale omlijsting en een drankje

   PopUp-Expo

   PopUp-Expo

   Drie lokale kunstenaars tonen recent werk van zaterdag 27 augustus tot en met 16 oktober 2022. Tijdens de Open Ateliers op 24 en 25 september zijn zij daar alle drie ook persoonlijk aanwezig.

  • Cultuur

   Twente koestert zijn cultureel erfgoed. Het paasvuur, oogstfeest, boer’nbrufte, oude ambachten, we houden het levend. En onder elkaar spreken we graag dialect. Dat hoort bij onze identiteit. Die we overigens wél in een eigentijds jasje durven steken.

  • ‘Tukkerspotten’ ontbloot de ziel van het Twentse volk

   ‘Tukkerspotten’ ontbloot de ziel van het Twentse volk

   Dé Tukker, die bestaat niet. Maar dat we er in Twente een eigen levensstijl op na houden staat buiten kijf. Martin ter Denge (oet Riessen) schreef er een boek over: Tukkerspotten. De Twentse volksaard – van A(ccent) tot Z(wijgen) – weerspiegeld in 60 korte verhalen.

   Geen droom is te gek!

   Geen droom is te gek!

   Heb je altijd al gedroomd over een spetterende zangcarrière? Of wil je jouw peuter de eerste danspasjes zien maken? Bij de open huizen van Kaliber Kunstenschool ontdek je eindeloze mogelijkheden om jouw creatieve droom werkelijkheid te maken!

   PLECHELMUS KRONIEK

   PLECHELMUS KRONIEK

   Als lezer word je vertellend meegenomen door de geschiedenis van de oudste kerk van Twente. Omdat afbeeldingen vaak meer vertellen dan woorden, zijn ze rijkelijk aan deze prachtige kroniek toegevoegd.

   Beleef kunst & cultuur in Hof van Twente

   Beleef kunst & cultuur in Hof van Twente

   In het weekend van 10 en 11 september 2022 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Ook in Hof van Twente doen we mee! Het thema van dit jaar is: “Duurzaamheid”. Waarbij gastvrijheid en openheid in het middelpunt staan.

HAAKSBERGEN – In het centrum van Haaksbergen kunt u nog tot 31 oktober genieten van de vierde Fotobiënnale Haaksbergen. De Fotogroep Haaksbergen schotelt u 180 foto’s voor, geprint op zwevende kubussen, deuren, panelen, metalen deksels, motorkappen en zeildoeken. Op verschillende locaties is zowel vrij werk te zien als foto’s rond thema’s als ‘77 jaar bevrijding, herdenking en verzoening’, DNA van Haaksbergen, Abstractie en Architectuur in Twente.

Mooie OgenBlikken

Nadat onze Fotobiënnale in 2020 vanwege corona niet door kon gaan, hebben we dit jaar de draad vol enthousiasme weer opgepakt. Onder het motto: Mooie OgenBlikken in het dorpshart van Haaksbergen; beleef ze mee op de Fotobiënnale 2022.

Route door centrum

De door leden van de Fotogroep Haaksbergen gemaakte foto’s zijn te bewonderen vanaf het startpunt bij de Museum Buurtspoorweg (MBS) aan de Stationsstraat, via de Spoorstraat plus enkele zijstraatjes, rond de Pancratiuskerk op de Markt, via De Ruisschenborgh naar het toekomstige Cultuurplein bij Theater De Kappen. De route wordt aangegeven met witte voetjes op het plaveisel en is te zien op onze website.

‘Panorama Haaksbergen’

Op het cultuurplein staat een bijzondere fotopresentatie, het Panorama Haaksbergen (naar het Panorama Mesdag in Den Haag) in een Silorama – een metalen constructie van zes meter doorsnee.  Als u naar binnen loopt ziet u een foto (bijna 18 meter bij 1.30 meter) van de skyline van Haaksbergen, gemaakt door fotograaf en dronepiloot Wouter Borre. Op ons verzoek maakte hij een dronefoto met een 360 graden-camera. Een absolute aanrader. Aan de buitenzijde zijn zeven indringende portretten te zien, gemaakt door onze leden.

Ambassadeur Fotobiënnale

De vierde Fotobiënnale Haaksbergen oogst waardering en trekt veel bekijks. We krijgen complimenten voor de organisatie en de puike presentatie. Bij de opening op 21 mei toonden ook burgemeester Rob Welten en voorzitter Cora Sens van de landelijke Fotobond zich enthousiast. Sens wierp zich in haar toespraak op als ‘ambassadeur van de Fotobiënnale Haakbergen’. Aandacht voor ons evenement was er onder meer in de landelijk verspreide krant ‘100 jaar Fotobond’, binnen de Twentse afdeling van de bond en in het Fotomagazine Focus.  Tot nu toe wisten naast veel Haaksbergenaren en toeristen, ook collega-fotoclubs uit het hele land en het Duitse grensgebied de weg naar onze Fotobiënnale te vinden.

Foto’s kopen

Interesse in een of meerdere foto’s van de Fotobiënnale? Kijk op onze website hoe u die kunt reserveren en kopen! Na afloop van de Fotobiënnale 2022 maken we via onze site bekend waar en wanneer de foto’s zijn af te halen.

www.fotogroephaaksbergen.nl

X