fbpx
  • Musea

   Twente heeft véél meer musea dan u denkt. Ervaar het rijke textielverleden, het boerenleven, techniek of natuur. Bewonder kunst-van-alle-tijden. En leef je uit in bijzondere workshops. Een aanrader voor jong en oud.

  • Dédé Grützmacher wil passie proeven

   Dédé Grützmacher wil passie proeven

   Dédé Grützmacher vindt de tijd rijp voor een nieuw  - of liever ‘hernieuwd’ - geluid. In het voorjaar van 2019 opent ze haar eigen galerie. Ze trapt af met een succesvolle expositie van drie Enschedese kunstenaars. In het voormalige Robsonpand – omringd...

   Is er nog leven ná Hanna van Hendrik? Ja, hoor!

   Is er nog leven ná Hanna van Hendrik? Ja, hoor!

   Magda Nij Bijvank heeft zin in het nieuwe theaterseizoendoor Betty MorsinkhofZe is theatermaker, regisseur en actrice. En samen met Evelien Harberink vormt ze Theaterzaken. Magda Nij Bijvank is een onbevangen duizendpoot zonder plankenkoorts. Maar een...

   “Mijn werk levert geen strijd, het brengt harmonie”

   “Mijn werk levert geen strijd, het brengt harmonie”

   Het gevoel van Ton Schulten ligt in Twente tekst Betty Morsinkhofbeeldmateriaal pr Ton SchultenZijn hart volgend nam hij dertig jaar geleden een rigoureus besluit. Ton Schulten deed zijn reclamebureau van de hand om zich volledig te wijden aan zijn grote...

   ‘Ik zie sterretjes’

   ‘Ik zie sterretjes’

   Dit najaar is De Museumfabriek gedurende ruim drie weken dé plek om je te verwonderen over het heelal. De sterrenhemel is iets magisch en de laatste jaren erg in trek. De sterrenwacht, die zich in de toren van het museum bevindt, wordt zeer goed bezocht. Ook de...

   Minder macho, meer twijfel: BOYS DON’T CRY

   Minder macho, meer twijfel: BOYS DON’T CRY

   Gavin Turk, Rob Scholte, Olphaert den Otter - zomaar een greep uit de zestien namen die hun werk vanaf eind juni in Concordia’s kunstruimte exposeren, met de mannelijke kwetsbaarheid als gemene deler. Wat langs komt zijn thema’s en emoties als schaamte, melancholie,...

  • Theater

   Twente telt tal van podia, van intiem tot large, van overdekt tot open air. Trots zijn we op artiesten uit de streek die met muziek, cabaret, musical, toneel en revue op de planken staan. En net zo blij met optredens van (inter)nationale toppers. Komt dat zien!

  • Na de lieve vrede – Lonneke Dort

   Na de lieve vrede – Lonneke Dort

   In haar eerste programma Na de lieve vrede pleit Lonneke voor het sneuvelen van die lieve vrede. Over de angst waardoor we confrontatie vermijden, terwijl we ons er juist vol overgave in zouden moeten storten.

   Lonneke Dort, winnares Amsterdams Kleinkunst Festival 2017, staat nu in het theater met haar avondvullende voorstelling Na de Lieve vrede. Op 29 januari staat Lonneke Dort in het Concordia Theater. De tour eindigt op 27 maart.

   Hoffmanns vertellingen op het witte doek

   Hoffmanns vertellingen op het witte doek

   Jouke Gietema van Stichting Filmhuis Oldenzaal en Ben Coelman van de Nederlandse Reisopera hebben weer filmvertoningen van opera’s geselecteerd, voor vertoning in Stadstheater De Bond. Op zondag 26 januari is om 14.30 uur Les contes d’Hoffmann (Hoffmanns vertellingen) van Jacques Offenbach te zien, met voorafgaand om 14.00 uur een inleiding.

   Vlaams cabaret van Pieter Verelst

   Vlaams cabaret van Pieter Verelst

   Op donderdag 16 januari laat de Vlaamse cabaretier Pieter Verelst het publiek in
   Stadstheater De Bond in Oldenzaal heel hard lachen. Hij speelt zijn tweede avondvullende voorstelling Amai. Aanvang: 20.15 uur.

   Tony Neef en Mariska van Kolck spelen try-out

   Tony Neef en Mariska van Kolck spelen try-out

   Haal Het Doek Maar Op – Van Appelscha tot Zierikzee is een Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour. Op vrijdag 17 januari speelt de cast met o.a.
   Mariska van Kolck en Tony Neef en try-out in Stadstheater De Bond in Oldenzaal.
   Aanvang: 20.15 uur.

  • Kunst

   Kunst is een breed begrip. Eeuwenoud of modern, realistisch of abstract. Twente maakt het zichtbaar in musea, galerieën, (beelden)tuinen, in stad of dorp. Op Twentse bodem spelen zich kleurrijke kunstevents af. Laat u verrassen!

  • Fotografieworkshops door Julius Visser bij Oyfo

   Fotografieworkshops door Julius Visser bij Oyfo

   Binnenkort zijn er drie bijzondere fotografieworkshops door Julius Visser bij Oyfo Kunst & Techniek in Hengelo. A Night at the Museum! in Oyfo Techniekmuseum is al een tijdje een bekend en populair locatiefotografie-concept.

   Holocaustmonument Levenslicht onthuld in Enschede

   Holocaustmonument Levenslicht onthuld in Enschede

   Op 27 januari 2020 is het vijfenzeventig jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over heel de wereld wordt daarbij stilgestaan. Om ook stil te staan bij de Holocaustslachtoffers uit Enschede is vanaf 28 januari het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht te zien bij Concordia. Het monument maakt deel uit van een landelijk project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei waaraan meer dan 150 Nederlandse gemeenten deelnemen. Zo staat Nederland gezamenlijk stil bij de verschrikkingen van de Holocaust.

   Monsters veroveren Concordia

   Monsters veroveren Concordia

   Vanaf zaterdag 18 januari 2020 nemen monsters Concordia aan de Langestraat over; dan is de expositie van het unieke Monsterproject te zien. Studenten van Cibap gingen hiervoor aan de slag met tekeningen van leerlingen van basisschool De Windroos. De monsters komen terug in animaties, stripboeken, hologrammen en posters. De officiële opening is op donderdag 23 januari, vanzelfsprekend in aanwezigheid van alle kunstenaars.

   Even alleen met jezelf (en de kunst)

   Even alleen met jezelf (en de kunst)

   Een plek om je even terug te trekken en weer op te laden: dat is de Batterij in de binnenstad. Bij Concordia aan de Langestraat vindt iedereen vanaf 24 januari de ruimte om – in stilte of aan de hand van een begeleide meditatie – te ontsnappen aan de hectiek en tot zichzelf te komen.

   Scepsis tot kunst verheven

   Scepsis tot kunst verheven

   “Door samenwerking met anderen kunnen we nieuwe wegen verkennen”, zegt directeur Arnoud Odding van Rijksmuseum Twenthe. Exemplarisch daarvoor is de tentoonstelling Tischbein en de ontdekking van het gevoel, tot en met 19 januari te zien in Enschede. Daarvoor heeft het Rijksmuseum de krachten gebundeld met Paleis Het Loo en Gemäldegalerie Alte Meister in Kassel. Odding heeft het vizier sowieso vol op Duitsland gericht. En op Europa, het continent van ‘de sceptische individu’.

  • Cultuur

   Twente koestert zijn cultureel erfgoed. Het paasvuur, oogstfeest, boer’nbrufte, oude ambachten, we houden het levend. En onder elkaar spreken we graag dialect. Dat hoort bij onze identiteit. Die we overigens wél in een eigentijds jasje durven steken.

  • De invloed van technologie op ons eten

   De invloed van technologie op ons eten

   Tijdens de kerstvakantie kun je bij Oyfo Techniekmuseum kennis maken met ‘Tech & Food’. Moderne technologie heeft veel invloed op wat we eten. Nu en zeker in de toekomst. Wat ligt er in de toekomst eigenlijk in het schap van de supermarkt? Eten we straks allemaal algen en insecten? Of kweekvlees?
   Je komt er in de kerstvakantie bij Oyfo alles over te weten. Iedere dag is er iets nieuws te beleven en leren. Workshops, lezingen, proefsessies, experimentjes, een voorstelling. Kortom, voor kinderen én ouders is er veel te doen. En kinderen hebben ook nog eens gratis toegang! Ga naar www.oyfo.nl/kerstvakantie voor alle info, hieronder alvast een overzichtje wat er zoal te doen is.

   Sfeervolle stoomtrein winterritten in de kerstvakantie

   Sfeervolle stoomtrein winterritten in de kerstvakantie

   Tussen Kerst en Oud & Nieuw organiseert Museum Buurtspoorweg sfeervolle winterritten met haar nostalgische stoomtrein. Op 26, 27, 28 en 29 december rijdt de stoomtrein maar liefst drie keer per dag tussen de stations Haaksbergen en Boekelo. Een retourrit duurt van vertrek tot terugkomst anderhalf uur. Daarnaast is de museumlocatie Haaksbergen deze dagen geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur en kunt u op uw gemak het historische stationsgebouw, de indrukwekkende locomotievenloods en de ambachtelijke werkplaats bekijken. Tussendoor kunt u in de gezellige Goederenloods genieten van winterse lekkernijen. Wilt u er Tweede Kerstdag of de dagen daarna ook even lekker op uit? Kom dan een stoomtreinrit maken bij Museum Buurtspoorweg.

   Ode aan voorspoed en vriendschap

   Ode aan voorspoed en vriendschap

   Grolsch-topman Andrei Haret en kunstenaar Daan Samson sluiten verbond via Couplet 2.0. De een leerde de waarde van overvloed kennen doordat hij lang zonder moest stellen, de ander door haar centraal te stellen in zijn werk. Algemeen directeur Andrei Haret van...

   Cinekid Festival naar Enschede

   Cinekid Festival naar Enschede

   Technologische snufjes en avontuurlijke kinderfilms.In de herfstvakantie gaat Concordia helemaal los met het mediafestival Cinekid. Kinderen tussen de drie en veertien jaar kunnen nieuwe, bijzondere films bekijken en in het MediaLab op ontdekkingstocht...

   Vindiets fashion swap tijdens Dutch Sustainable Fashion Week

   Vindiets fashion swap tijdens Dutch Sustainable Fashion Week

   kledingruil tussen kunstwerken bij ConcordiaOp vrijdagavond 11 oktober vindt een ‘Vindiets fashion swap’ plaats bij Concordia. Tijdens deze avond kan iedereen mooie (merk)kleding, schoenen en accessoires ruilen met spullen van anderen. De expositieruimte...

december, 2019

14decGehele dagDie Weihnachtsshow!Kerstrevue met de buren

Meer

Details evenement

Die Weihnachtsshow!

Artiest(en): Kerstrevue met de buren

Locatie: DE KLEINE WILLEM Lulof Zaal – Langestraat 45

Komische sketches, variéténummers, zang en veel humor dat is waar Die Weihnachtsshow! voor staat en dan ook nog eens alles in de stijl van kerst! De Kleine Willem ademt tijdens deze show kerst! Die Weihnachtsshow! is een echte kerstrevue die we samen met de buren vieren, werkelijk grenzeloos amusement. Wanneer je wat te vieren hebt zijn de buren natürlich ook van harte willkommen!
Vanaf het begin der tijden kruipt de mens bij elkaar om de winterzonnewende te vieren. Heidenen, christenen, ongelovigen en… artiesten! En zo ontvangen Sprechstallmeister Laurens ten Den en Maestro Maarten der Große weer fantastische gasten die ons door de donkere dagen helpen met ontroerende verhalen, degelijke Duitse grappen en hartverwarmende liedjes. Even heerlijk ongedwongen lachen en vermaakt worden tijdens de kerst in het theater, dat klinkt toch heerlijk?
Joke Tromp Ineens stond ze daar, in The Voice Senior. Als een uit het ijs ontdooide Pathmosprinses verraste deze Enschedese volksvrouw met prachtige Jazz liederen. 61 jaar jong en de uitstraling van een filmster! Joke heeft een passie voor jazzmuziek en vindt het heerlijk om in de spotlight te staan. Wij vinden het uiteraard fantastisch dat ze bij ons tijdens de kerstrevue in de spotlight komt staan!
Henny Thijssen Door Buma/Stemra beloond met een Hollandse Meester Award voor de meer dan 1.000 liedjes die hij schreef, o.a. voor André Hazes en Tino Martin. Een van de bekende nummers die Henny schreef is Ga, gezongen door André Hazes. Verder heeft hij samengewerkt met artiesten als Frans Bauer, Corry Konings en Marianne Weber. Een echte aanwinst voor onze Kerstrevue!
Yvonne van den Eerenbeemt Wanhopige betogen, fluwelen liedjes en weinig tact. Yvonne is een cabaretière, zangeres en gitarist, een echt multitalent. Naast theaterwerkzaamheden is Yvonne regelmatig presentatrice of spreker tijdens evenementen. Ze stond al eerder in het Wilminktheater met haar eigen voorstelling BRONST. We zijn ontzettend blij dat ze dit jaar deel uitmaakt van de line-up voor de Kerstrevue!.
Mitch Durbank of Minze Dijksma Deze veelzijdige goochelaars mogen zeker niet missen bij Die Weihnachtsshow! Met een mix van magische acts en onovertroffen droge humor is nog nooit iemand niet blij geworden. Speciaal voor deze editie van de Kerstrevue reizen deze goochelaars af naar Twente.
e.a.
Moeten we Die Weihnachtsshow! samenvatten, dan kunnen we wel zeggen dat het universeel amusement en gründliche Gemütlichkeit is. Das ist mitmachen und dabeisein! Oftewel, dit wilt u zeker niet missen!
De Kleine Willem is tijdens deze show compleet omgetoverd tot een fantastische zaal die helemaal in kerstsferen is. Midden in het centrum van Enschede aan de oude markt vindt u deze locatie. Het centrum van Enschede staat in de decembermaand al compleet in het teken van kerst en dit zal in ons theater niet anders zijn. Waarom dit jaar niet compleet in de kerststemming komen met een bezoekje aan Die Weihnachtsshow!?
Bestel nu kaarten voor onze eigen Kerstrevue
Deze voorstelling wilt u niet aan u voorbij laten gaan! Bestel vandaag nog kaarten voor die Weihnachtsshow! Een uitje tijdens kerst die u direct in de agenda moet noteren. Kom compleet in de kerstsfeer en laat u een avond vermaken door de leukste artiesten in De Kleine Willem! Zien we u daar?
Lees hier een artikel in Tubantia over het nummer ‘De Kerstboom’, die Henny Thijssen speciaal voor Die Weihnachtsshow schreef.

X