fbpx
  • Musea

   Twente heeft véél meer musea dan u denkt. Ervaar het rijke textielverleden, het boerenleven, techniek of natuur. Bewonder kunst-van-alle-tijden. En leef je uit in bijzondere workshops. Een aanrader voor jong en oud.

  • Radio museum

   Radio museum

   In Hengelo staat een uniek Radiomuseum waar u kunt zien hoe de radiotechniek zich over meer dan 100 jaar heeft ontwikkeld.

   School museum, kom je ook?

   School museum, kom je ook?

   Een bezoek aan het schoolmuseum is een Echt Feest  der Herkenning. Het museum is gevestigd in een tweetal Rijksmonumenten waarin uw schooltijd tot leven komt.

   Vietnam: het gedroomde paradijs.

   Vietnam: het gedroomde paradijs.

   Tussen kolonialisme en onafhankelijkheid; tussen de staat en de internationale kunstmarkt; tussen eigenheid en aanpassing. Daar tussen ergens moeten we het ‘gedroomde paradijs’ van de Vietnamese moderne kunstenaars zoeken.

  • Theater

   Twente telt tal van podia, van intiem tot large, van overdekt tot open air. Trots zijn we op artiesten uit de streek die met muziek, cabaret, musical, toneel en revue op de planken staan. En net zo blij met optredens van (inter)nationale toppers. Komt dat zien!

  • Meervoudig prijswinnend cabaretière Lisa Ostermann komt naar Theater Hof 88

   Meervoudig prijswinnend cabaretière Lisa Ostermann komt naar Theater Hof 88

   Donderdag 18 november komt Lisa Ostermann naar Theater Hof 88 met haar eerste avondvullende cabaretprogramma ‘Met zijn Allen!’. Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Op donderdag 18 november komt hét comedytalent naar Theater Hof 88 om daar opnieuw de bezoekers te verrassen. Aanvang: 20.15 uur 

   Slagwerk voor 55+ bij Kaliber Kunstenschool

   Slagwerk voor 55+ bij Kaliber Kunstenschool

   Heb jij altijd al eens willen drummen, maar is het er nog nooit van gekomen? Dan is nu het moment! Omdat wij er bij Kaliber voor iedereen willen zijn, is er nu een hele leuke actie voor 55-plussers. Doe een cursus slagwerk en leen de eerste drie maanden gratis een drumstel. Je kunt rustig uitproberen of het iets voor je is, want je hoeft niet meteen een jaarcursus af te nemen.

  • Kunst

   Kunst is een breed begrip. Eeuwenoud of modern, realistisch of abstract. Twente maakt het zichtbaar in musea, galerieën, (beelden)tuinen, in stad of dorp. Op Twentse bodem spelen zich kleurrijke kunstevents af. Laat u verrassen!

  • Tentoonstelling BRODERIE D’ART

   Tentoonstelling BRODERIE D’ART

   Goudborduurwerk, pailletten en couture Vanaf 1 december tot 15 maart is in Museum Bussemakerhuis het prachtige Broderie d’Art van Alina Blasquez en de couture van Puck Jansen te bewonderen. Twee nauw verbonden ambachten smelten samen in deze tentoonstelling, waarin de...

   Das Grafikprojekt prINT im Münsterlandfestival

   Das Grafikprojekt prINT im Münsterlandfestival

   Von der Idee bis zur Skizze auf dem Papier, übertragen auf einen Druckstock aus Holz, Metall, Karton, Linoleum oder Stein, im Ätzbad durch angriffslustige Säure verändert, durch vielschichtige Farbaufträge vertieft oder in Kombination mit Collagen erweitert – die Druckgrafik war und ist ein spannendes Feld.

   “Jullie zouden een galerietje moeten beginnen…”

   “Jullie zouden een galerietje moeten beginnen…”

   Beeld & Aambeeld – sedert 1979 – bruist van verrassende, vrolijke en (héél soms) verdrietig verhalen. Waar andere galeries omvielen, biedt Karel Betman nog altijd plek aan professionele kunstenaars die hun nieuwste werk willen exposeren.

   Tentoonstelling Keurslijf, Lijfgoed, Lingerie en Luxe

   Tentoonstelling Keurslijf, Lijfgoed, Lingerie en Luxe

   10 augustus – 15 november 2021 Lingerie bevat meer dan alleen lijfgoed. In de 18e eeuw ging de vrouw steeds meer lagen ondergoed dragen. In deze pikante tentoonstelling maakt de bezoeker kennis met de onderkleding van de modieuze vrouw in de periode 1775 -1915. Lees...

   Oyfo Kunstenschool máákt het leuk

   Oyfo Kunstenschool máákt het leuk

   Wat maakt Oyfo Kunstenschool nou zo leuk? We zitten sinds maart 2021 op een nieuwe toffe plek. En door ons ruime aanbod aan vrijetijdscursussen op het gebied van muziek, dans, theater en beeldende kunst hebben wij voor iedereen wel iets om te doen.

  • Cultuur

   Twente koestert zijn cultureel erfgoed. Het paasvuur, oogstfeest, boer’nbrufte, oude ambachten, we houden het levend. En onder elkaar spreken we graag dialect. Dat hoort bij onze identiteit. Die we overigens wél in een eigentijds jasje durven steken.

  • Spoorfietsen

   Spoorfietsen

   Het tracé gaat langs een variatie van natuur en cultuur. Zo kom je langs het monumentale sluizencomplex en de typische zoutboortorens.

   Erve Kraesgenberg

   Erve Kraesgenberg

   Een van de parel in de schatkamer van Twente, zoals Losser wordt genoemd, is het historische cultuurpark Erve Kraesgenberg.

   Van Parijs tot Purmerend: concert met liedjes van componist Harry Bannink door Reisopera Kinderkoor

   Van Parijs tot Purmerend: concert met liedjes van componist Harry Bannink door Reisopera Kinderkoor

   Op zondag 14 november kunnen liefhebbers van de liedjes van componist Harry Bannink hun hart ophalen in het Muziekcentrum in Enschede. Ons Kinderkoor brengt een concert met bekende en minder bekende liedjes van deze componist/arrangeur/pianist uit Enschede. Van ‘Frekie’ tot ‘De Kat van Ome Willem’. Meezingen mag natuurlijk! Aan het concert werken ook enkele solisten, musici en muziekstudenten uit de regio mee.

   Schouwburg Hengelo – Omdenken / Berthold Gunster

   Schouwburg Hengelo – Omdenken / Berthold Gunster

   In een wervelende mix van pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen deelt Berthold Gunster in zijn one-man-show zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen.

   Schouwburg Hengelo – 50 jaar Introdans: Tutti

   Schouwburg Hengelo – 50 jaar Introdans: Tutti

   Introdans viert zijn 50-jarig bestaan, een gouden feest. Met ‘Tutti’ presenteert het gezelschap twee absolute publieksfavorieten als jubileumcadeau: ‘Cantata’ en ‘In Memoriam’. Met alle dansers in balletten van Sidi Larbi Cherkaoui en Mauro Bigonzetti en de geweldige zangers van Assurd.

Zijn wieg stond in Wierden en hij woont al jaren in Denekamp. Adriaan Postma, eigenaar en oprichter van Postma Financieel Advies, heeft veel met Twente. “De streek en de mensen bevallen me erg goed. Ik ben er niet zo van dat je je buurman niet kent. Dat is hier gelukkig anders. Twente heeft een rijke historie. En in oude gebruiken als het paasvuur zie je heel sterk de verbondenheid vanuit een dorp. Dat spreekt me aan. Kinderen op een leuke manier laten meesnoepen van ons cultureel erfgoed vind ik waardevol. Dat hebben we pas nog gedaan in De Museumfabriek.”

Trouw & noaberschap
“Twente, dan denk ik aan trouwe klanten en loyale zakenpartners. Doorgaans zijn de mensen wat afwachtend. Niks mis mee… Eerst moet je ‘s laten zien dat je goed bent. Doen wat je zegt, weten waar je over praat. Als je dat waarmaakt ben je hier voor veel mensen aan het werk. Zo zijn wij gegroeid in Twente. Noaberschap proef je ook in de zakenwereld. Is er eenmaal vertrouwen, dan wordt het je ook in de toekomst gegund zaken te doen. Heel prettig!”

Spaarzaam
Tukkers zijn spaarzaam weet Postma. “Zeker de 50-plussers. Van huis hebben zij meegekregen netjes op de centen te passen. Eerst sparen, dan pas kopen. Typisch voor dit deel van ons land. Richting zee geven ze het makkelijker uit. Dat geldt ook wel voor de nieuwe Twentse generatie.” Het lange tijd gangbare idee ‘je investeert in een eigen huis, verkoopt dat zo rond je zeventigste, gaat in een appartement wonen en geniet van de opbrengst’ is passé. “De zeventigers van nu zijn hartstikke vitaal. Omdat ze hun tuin niet willen missen, verruilen ze hun huis niet voor een appartement. Maar soms ontbreekt dan de financiële ruimte om te genieten. Reizen, eropuit met de kleinkinderen, het huis moderniseren, de kinderen voorthelpen. Het geld zit immers in de stenen.”

Toekomstbeeld
Ook omdat we moeten doorwerken tot (minstens) 67 jaar is een ander toekomstbeeld ontstaan. “We merken dat klanten serieus nadenken over minder werken of eerder stoppen. Dat kun je voor jezelf regelen door de overwaarde van je huis, of een deel ervan, op te nemen. Met de huidige extreem lage hypotheekrente besparen mensen gemiddeld 224 euro per maand als ze hun hypotheek oversluiten. Je vaste lasten dalen en die ruimte kun je benutten”, legt Postma uit. Welke toekomst heeft u voor ogen? Is dit haalbaar? En zo ja, hoe dan? “Dit inzichtelijk maken is ons vak. We stellen een financieel plan op, afgestemd op het doel van de klant. En wij begeleiden het hele traject. Maatwerk dus.”

Kracht
Hypotheken, verzekeringen, pensioenen, sparen, beleggen, financiële planning: een breed spectrum diensten onder één dak, dat is de kracht van Postma Financieel Advies. “Complete financiële ontzorging. We zijn niet gebonden aan banken, hypotheekverstrekkers of verzekeraars. Bij ons kun je rekenen op een onafhankelijk advies.”

X