fbpx
  • Musea

   Twente heeft véél meer musea dan u denkt. Ervaar het rijke textielverleden, het boerenleven, techniek of natuur. Bewonder kunst-van-alle-tijden. En leef je uit in bijzondere workshops. Een aanrader voor jong en oud.

  • Carlijn Kingma. Het waterwerk van ons geld

   Carlijn Kingma. Het waterwerk van ons geld

   Hoe zit ons geldstelsel in elkaar? Wie hebben er invloed op? En werkt ons financieel systeem wel voor iedereen? Deze vragen staan centraal in het nieuwste project van kunstenaar en cartograaf Carlijn Kingma.

   Oog in Oog met de Wereld

   Oog in Oog met de Wereld

   Oog in Oog met de Wereld is een confronterende tentoonstelling. Eigenlijk staan we als toeschouwer net zo te kijk als de getoonde portretten. We zien uiteindelijk onszelf, als onderdeel van een onvolmaakte mensheid.

   De wondere wereld van ei tot vlinder

   De wondere wereld van ei tot vlinder

   Geef je ogen de kost en ontdek alle stappen van het proces van ei tot vlinder. Er zijn vele verschillende inheemse en tropische soorten te zien, met diverse vormen en kleuren, die het allemaal waard zijn om ontdekt te worden! De aanwezige rupsologen kunnen je hierover nog meer laten zien en vertellen.

  • Theater

   Twente telt tal van podia, van intiem tot large, van overdekt tot open air. Trots zijn we op artiesten uit de streek die met muziek, cabaret, musical, toneel en revue op de planken staan. En net zo blij met optredens van (inter)nationale toppers. Komt dat zien!

  • Het nieuwe seizoen van Theater Hof 88!

   Het nieuwe seizoen van Theater Hof 88!

   Het nieuwe theaterseizoen 2022-2023 is van start gegaan! Net als alle andere theaterseizoenen heeft Theater Hof 88 weer een prachtig aanbod met zowel grote namen als opkomend talent.

   Christianne Stotijn zingt Strauss’ liederen met orkest

   Christianne Stotijn zingt Strauss’ liederen met orkest

   Een gouden combinatie: begenadigd liedvertolkster Christianne Stotijn brengt samen met Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, liederen van Richard Strauss. Bij Phion zingt Stotijn voor het eerst met orkest in Strauss’ eigen arrangementen. Dirigent Kahchun Wong leidt het orkest bij Strauss’ meesterwerk Also sprach Zarathustra, een intense afsluiting van dit concert.

  • Kunst

   Kunst is een breed begrip. Eeuwenoud of modern, realistisch of abstract. Twente maakt het zichtbaar in musea, galerieën, (beelden)tuinen, in stad of dorp. Op Twentse bodem spelen zich kleurrijke kunstevents af. Laat u verrassen!

  • Tentoonstelling ‘De Natuur’ door Ruimte voor Kunst

   Tentoonstelling ‘De Natuur’ door Ruimte voor Kunst

   Metin Yirtici, Michael Stockfish, Nicole Schyns en Renske Schilt scheppen Ruimte voor Kunst en De Natuur. Een ruimte waar ze laten zien hoe de natuur hen inspireert. Ze tonen een diversiteit aan foto’s, tekeningen en schilderijen in een omgeving die het publiek uitnodigt te kijken, te beleven en om zelf kunst te maken met materialen uit de natuur.

   Glasrijk Tubbergen

   Glasrijk Tubbergen

   Glaskunstenaars uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd om te exposeren op
   verschillende locaties in het fraaie Twentse Tubbergen. Met het thema ‘cross-over’
   gaat Glasrijk op avontuur.

   Open ateliers O-art Oldenzaal

   Open ateliers O-art Oldenzaal

   In samenwerking met Kunst in de etalage
   Tentoonstelling en ateliers te bezoeken van 12.00 tm 18.00 met muzikale omlijsting en een drankje

  • Cultuur

   Twente koestert zijn cultureel erfgoed. Het paasvuur, oogstfeest, boer’nbrufte, oude ambachten, we houden het levend. En onder elkaar spreken we graag dialect. Dat hoort bij onze identiteit. Die we overigens wél in een eigentijds jasje durven steken.

  • ‘Tukkerspotten’ ontbloot de ziel van het Twentse volk

   ‘Tukkerspotten’ ontbloot de ziel van het Twentse volk

   Dé Tukker, die bestaat niet. Maar dat we er in Twente een eigen levensstijl op na houden staat buiten kijf. Martin ter Denge (oet Riessen) schreef er een boek over: Tukkerspotten. De Twentse volksaard – van A(ccent) tot Z(wijgen) – weerspiegeld in 60 korte verhalen.

   Geen droom is te gek!

   Geen droom is te gek!

   Heb je altijd al gedroomd over een spetterende zangcarrière? Of wil je jouw peuter de eerste danspasjes zien maken? Bij de open huizen van Kaliber Kunstenschool ontdek je eindeloze mogelijkheden om jouw creatieve droom werkelijkheid te maken!

   PLECHELMUS KRONIEK

   PLECHELMUS KRONIEK

   Als lezer word je vertellend meegenomen door de geschiedenis van de oudste kerk van Twente. Omdat afbeeldingen vaak meer vertellen dan woorden, zijn ze rijkelijk aan deze prachtige kroniek toegevoegd.

   Beleef kunst & cultuur in Hof van Twente

   Beleef kunst & cultuur in Hof van Twente

   In het weekend van 10 en 11 september 2022 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Ook in Hof van Twente doen we mee! Het thema van dit jaar is: “Duurzaamheid”. Waarbij gastvrijheid en openheid in het middelpunt staan.

Met twee zondagmiddagconcerten op 11 en 18 september in Hoeve De Haar in Ambt Delden opent Stichting Delden Klassiek haar concertserie van seizoen 2022-2023. De concerten beginnen om 16:00 uur en duren anderhalf uur. Kaarten inclusief koffie/thee bij aankomst kan men bestellen via www.deldenklassiek.nl. Als het weer het toelaat kan men na het concert onder het genot van een drankje nog nagenieten van de prachtige omgeving.

ZONDAG 11 SEPTEMBER TIM KLIPHUIS TRIO
Vioolvirtuoos en componist Tim Kliphuis (aka “the legitimate heir to Grapelli’s crown”), gitarist Nigel Clark en contrabassist Roy Percy vormen het Tim Kliphuis Trio. Zij combineren het mooiste van de barokhelden Vivaldi (‘Reflecting the Seasons’) en Bach (‘Brandenburg’) met ‘The Five Elements’ van Tim Kliphuis zelf, een in de lockdown geschreven compositie over onze toekomst op deze planeet. Een programma dat opzweept, ontroert en tot denken aanzet. En natuurlijk ontbreekt een jazz-toegift niet.

ZONDAG 18 SEPTEMBER TRIO LUMAKA
Trio Lumaka is een van de meest actieve kamermuziekensembles van Nederland en uniek qua bezetting en specifieke klankwereld. Fluitiste Jana Machalett, harpiste Miriam Overlach en cellist Charles Watt brengen het programma “Pohádka” (Vertellingen). Sprookjesachtige stukken van o.a. Leoš Janáček, Jacques Ibert en Maurice Ravel nemen de luisteraars mee in andere werelden. Soms nostalgisch, soms romantisch, dan weer exotisch.

HOEVE DE HAAR
Hoeve De Haar in Ambt Delden ligt midden in de prachtige natuur van Landgoed Twickel. Het beschikt over een sfeervolle, intieme concertruimte met een mooie akoestiek, waar concertbezoekers voor en na het concert ook nog een glaasje kunnen drinken. Vanwege deze  ambiance en sfeer biedt deze locatie Delden Klassiek de mogelijkheid om er anders dan anders concerten te organiseren die passen in dat specifieke decor.

ELF CONCERTEN SEIZOEN 2022 – 2023
In het nieuwe seizoen organiseert Stichting Delden Klassiek elf kamermuziekconcerten op topniveau op drie historische locaties in en rond Delden. Na de concerten in Hoeve De Haar vinden in de Oude Blasiuskerk in Delden van oktober tot en met maart zes zondagmiddagconcerten plaats. Deze concerten kunnen ook als abonnement worden gekocht, wat aantrekkelijk is vanwege de prijs en het systeem van vakreservering. De serie wordt eind maart afgesloten met drie avondconcerten in Kasteel Twickel met zijn onvergelijkbare ambiance en sfeer. Een greep uit de ensembles en musici die Delden Klassiek heeft geprogrammeerd: violiste Liza Ferschtman en solisten van het Concertgebouw Kamerorkest, een pianokwintet rond Severin von Eckardstein, waarin o.a. Isabelle van Keulen en Quirine Viersen, het Farkas Wind Quintet, het Animato Kwartet en het Chimaera Trio.

Informatie over de concerten van Delden Klassiek is te vinden op www.deldenklassiek.nl

X