fbpx
  • Musea

   Twente heeft véél meer musea dan u denkt. Ervaar het rijke textielverleden, het boerenleven, techniek of natuur. Bewonder kunst-van-alle-tijden. En leef je uit in bijzondere workshops. Een aanrader voor jong en oud.

  • Carlijn Kingma. Het waterwerk van ons geld

   Carlijn Kingma. Het waterwerk van ons geld

   Hoe zit ons geldstelsel in elkaar? Wie hebben er invloed op? En werkt ons financieel systeem wel voor iedereen? Deze vragen staan centraal in het nieuwste project van kunstenaar en cartograaf Carlijn Kingma.

   Oog in Oog met de Wereld

   Oog in Oog met de Wereld

   Oog in Oog met de Wereld is een confronterende tentoonstelling. Eigenlijk staan we als toeschouwer net zo te kijk als de getoonde portretten. We zien uiteindelijk onszelf, als onderdeel van een onvolmaakte mensheid.

   De wondere wereld van ei tot vlinder

   De wondere wereld van ei tot vlinder

   Geef je ogen de kost en ontdek alle stappen van het proces van ei tot vlinder. Er zijn vele verschillende inheemse en tropische soorten te zien, met diverse vormen en kleuren, die het allemaal waard zijn om ontdekt te worden! De aanwezige rupsologen kunnen je hierover nog meer laten zien en vertellen.

  • Theater

   Twente telt tal van podia, van intiem tot large, van overdekt tot open air. Trots zijn we op artiesten uit de streek die met muziek, cabaret, musical, toneel en revue op de planken staan. En net zo blij met optredens van (inter)nationale toppers. Komt dat zien!

  • Het nieuwe seizoen van Theater Hof 88!

   Het nieuwe seizoen van Theater Hof 88!

   Het nieuwe theaterseizoen 2022-2023 is van start gegaan! Net als alle andere theaterseizoenen heeft Theater Hof 88 weer een prachtig aanbod met zowel grote namen als opkomend talent.

   KOOP NU NOG JE TICKETS VOOR GROOND!

   KOOP NU NOG JE TICKETS VOOR GROOND!

   Groond is een gloednieuw theaterfestival op 25 september 2022 op Landgoedcamping Het Meulenman in De Lutte. Tickets voor Groond kosten € 21,50 en zijn verkrijgbaar via www.groond.nl en bij Stadstheater de Bond in Oldenzaal.

  • Kunst

   Kunst is een breed begrip. Eeuwenoud of modern, realistisch of abstract. Twente maakt het zichtbaar in musea, galerieën, (beelden)tuinen, in stad of dorp. Op Twentse bodem spelen zich kleurrijke kunstevents af. Laat u verrassen!

  • Tentoonstelling ‘De Natuur’ door Ruimte voor Kunst

   Tentoonstelling ‘De Natuur’ door Ruimte voor Kunst

   Metin Yirtici, Michael Stockfish, Nicole Schyns en Renske Schilt scheppen Ruimte voor Kunst en De Natuur. Een ruimte waar ze laten zien hoe de natuur hen inspireert. Ze tonen een diversiteit aan foto’s, tekeningen en schilderijen in een omgeving die het publiek uitnodigt te kijken, te beleven en om zelf kunst te maken met materialen uit de natuur.

   Glasrijk Tubbergen

   Glasrijk Tubbergen

   Glaskunstenaars uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd om te exposeren op
   verschillende locaties in het fraaie Twentse Tubbergen. Met het thema ‘cross-over’
   gaat Glasrijk op avontuur.

   Open ateliers O-art Oldenzaal

   Open ateliers O-art Oldenzaal

   In samenwerking met Kunst in de etalage
   Tentoonstelling en ateliers te bezoeken van 12.00 tm 18.00 met muzikale omlijsting en een drankje

  • Cultuur

   Twente koestert zijn cultureel erfgoed. Het paasvuur, oogstfeest, boer’nbrufte, oude ambachten, we houden het levend. En onder elkaar spreken we graag dialect. Dat hoort bij onze identiteit. Die we overigens wél in een eigentijds jasje durven steken.

  • ‘Tukkerspotten’ ontbloot de ziel van het Twentse volk

   ‘Tukkerspotten’ ontbloot de ziel van het Twentse volk

   Dé Tukker, die bestaat niet. Maar dat we er in Twente een eigen levensstijl op na houden staat buiten kijf. Martin ter Denge (oet Riessen) schreef er een boek over: Tukkerspotten. De Twentse volksaard – van A(ccent) tot Z(wijgen) – weerspiegeld in 60 korte verhalen.

   Geen droom is te gek!

   Geen droom is te gek!

   Heb je altijd al gedroomd over een spetterende zangcarrière? Of wil je jouw peuter de eerste danspasjes zien maken? Bij de open huizen van Kaliber Kunstenschool ontdek je eindeloze mogelijkheden om jouw creatieve droom werkelijkheid te maken!

   PLECHELMUS KRONIEK

   PLECHELMUS KRONIEK

   Als lezer word je vertellend meegenomen door de geschiedenis van de oudste kerk van Twente. Omdat afbeeldingen vaak meer vertellen dan woorden, zijn ze rijkelijk aan deze prachtige kroniek toegevoegd.

   Beleef kunst & cultuur in Hof van Twente

   Beleef kunst & cultuur in Hof van Twente

   In het weekend van 10 en 11 september 2022 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Ook in Hof van Twente doen we mee! Het thema van dit jaar is: “Duurzaamheid”. Waarbij gastvrijheid en openheid in het middelpunt staan.

Kahchun Wong dirigeert Phion in Also sprach Zarathustra

Een gouden combinatie: begenadigd liedvertolkster Christianne Stotijn brengt samen met Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, liederen van Richard Strauss. Bij Phion zingt Stotijn voor het eerst met orkest in Strauss’ eigen arrangementen. Dirigent Kahchun Wong leidt het orkest bij Strauss’ meesterwerk Also sprach Zarathustra, een intense afsluiting van dit concert. Het programma is te beluisteren van 23 september t/m 2 oktober in de concertzalen van Enschede, Zwolle, Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. 

 

Christianne Stotijn verwierf bekendheid in de internationale concertzalen met haar expressieve en verfijnde liedrecitals. Haar heldere mezzosopraanstem past prachtig bij de twintigste-eeuwse romantiek van Strauss. Stotijn zong al talloze malen liederen van Strauss, maar nog niet eerder met orkest. Hiermee gaat een grote wens van haar in vervulling.

 

Na de pauze staat het symfonische gedicht van Strauss Also sprach Zarathustra op het programma. Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige roman van Nietzsche.

De muziek is zo toegankelijk en beeldend, dat je als luisteraar meteen gegrepen wordt. Het inleidende thema werd daarom ook gebruikt in de film 2001: A Space Odyssey uit 1968 van Stanley Kubrick, als begeleiding bij de beelden van een buitenaardse zonsopgang. Deze scène maakte de muziek wereldberoemd. O.l.v. Kahchun Wong, chef-dirigent van de Nürnberger Symphoniker en vaste gastdirigent van het Philharmonisch Orkest van Japan, brengt Phion met dit meesterwerk de finale van het concertprogramma.

 

Bij dit concert kunt u bij het werk Also sprach Zarathustra gebruik maken van de Wolfgang App. Daarnaast is er bij alle concerten vooraf een inleiding direct te boeken bij de betreffende concertzaal.

 

Meer informatie over het concert, inleiding en het bestellen van kaarten; www.phion.nl

 

Programma

Mozart – Selectie uit Thamos, König in Ägypten

R. Strauss – Cäcilie

R. Strauss – Morgen

R. Strauss – Wiegenlied

R. Strauss – Ruhe meine Seele

R. Strauss – Freundliche Vision

R. Strauss – Zueignung

R. Strauss – Also sprach Zarathustra

 

Concertgegevens

Kahchun Wong – dirigent

Christianne Stotijn – mezzosopraan

 

Enschede – Muziekcentrum 23.09 – 20.00 uur – vanaf € 22,-

Zwolle – De Spiegel 27.09 – 20.00 uur – vanaf € 19,50

Apeldoorn – Orpheus 30.09 – 20.00 uur – vanaf € 21,-

Arnhem – Musis 01.10 – 20.00 uur – vanaf € 23,-

Nijmegen – De Vereeniging 02.10 – 14.15 uur – vanaf € 23,-

X